lunes, 11 de mayo de 2020

JOCS POPULARS I TRADICIONALS- 3r i 4t CURS (DATA MÀXIMA 24 MAIG)


Enhorabona  pels vostres treballs de les maquetes!! Molt originals

JOCS POPULARS I TRADICIONALS

Durant aquesta quinzena treballarem els jocs tradicionals. Aquí hi ha tota la informació, els vídeos i exemples de la tasca a realitzar.

FEINA:           

  •  Heu de realitzar dos jocs tradicionals, podeu elegir els dos que voleu fer, i m'ho enviau amb una foto o vídeo al meu correu: cmmiquel@cpportdepollensa.com
  • Mirau els exemples que us envio per agafar idees, però vosaltres heu de ser creatius i            originals. Segur que ho feis tan bé com les maquetes!!
  • Data d'entrega màxima: 24 de maig

EXEMPLES:

Cómo hacer bolos. Manualidades | Al rincón de crear      Manualidades y juegos para aprender los números

4 Juegos de mesa hechos con piedras para niños | Manualidades ...  juegos tradicionales de Venezuela: origen y mucho más

Juguetes infantiles de nuestros abuelos | Ingredientes que Suman


  


QUÈ SÓN ELS JOCS TRADICIONALS?                                                                                           
Els jocs tradicionals tenen un origen que es remunta a temps molt llunyans i són jocs trasmesos de generació en generació. No només han passat de pares a fills, sinó que en la seva conservació i divulgació les institucions i entitats s'han preocupat de conservar-los. Estan molt lligats a la història, cultura i tradicions d'un país, un territori o una nació. Els seus reglaments són iguals, independentment d'on es desenvolupin. El material dels jocs és específic d'aquests, i està molt lligat a la zona, als costums i, fins i tot, a les classes de treball que es desenvolupaven en el lloc. Alguns d'aquests jocs s'han institucionalitzat i ara existeixen campionants oficials i competicions més o menys reglades. Alguns d'aquests jocs tradicionals amb el temps es van convertir en esports, denominats tradicionals, de manera que la popularitat que tenen entre els habitants d'un territori o país competeix amb la popularitat d'altres esports convencionals. Alguns exemples: la petanca, les bitlles, la granota, etc. Entre aquests, podríem trobar jocs que amb el temps s'han convertit en veritables esports, molt lligats a una regió, i que només es practiquen allí i han arribat a formar part de les tradicions culturals. L'origen dels jocs i esports tradicionals està lligat al propi origen d'aquest poble; per això, els denominen jocs o esports autòctons.


Heu de mirar els següents vídeos !!! Aprendreu com es juguen alguns d'aquests jocs.








No hay comentarios:

Publicar un comentario